Flutur, după recepția finală a DN 18: Acest drum deschide o perspectivă turistică și scurtează cu 100 de kilometri distanța dintre Suceava și granița cu Ungaria


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, după ce directorul CNAIR, Mariana Ioniță, a semnat recepția finală a lucrării de modernizare a DN 18 pentru cele două tronsoane de pe raza județului Suceava că această cale rutieră modernizată va contribui la dezvoltarea turismului în zonă.

„S-a semnat recepția finală a modernizării DN 18 pe tronsonul de 40 de kilometri de la Iacobeni până la limita cu județul Maramureș. Am curajul să spun că este cel mai frumos traseu din România pe Valea Bistriței”, a declarat Flutur.

Gheorghe Flutur a mai spus că această investiție ajută scurtarea distanței dintre Suceava și granița cu Ungaria cu circa 100 de kilometri.

El a subliniat că acum se poate ajunge în această zonă mai ușor și că se deschide aici o perspectivă de dezvoltare turistică în zona Bistriței Aurii.

„Primarii de aici au făcut și ei eforturi foarte mari. Există infrastructură de cabane dezvoltate în această perioadă. Există obiective turistice foarte importante, cum e satul tradițional Ciocănești, muzeele care înseamnă tradiții și obiceiuri, festivalul național al păstrăvului, plutăritul pe Bistrița și atâtea evenimente unice care pot fi petrecute de turiști”, a spus Flutur.

El a anunțat că urmează să fie făcută o poartă de intrare și să fie promovată în continuare „această zonă a Bucovinei pentru că în sfârșit avem un drum așa cum îl merită de mult”.


Intră acum și în grupul de