Ion Lungu: În municipiul Suceava anul școlar începe în „scenariul verde” cu toți elevii la școală. Nu recomand festivitate de deschidere


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că în municipiul Suceava se va începe anul școlar în „scenariul verde” pentru că rata de infecție în municipiu este sub 1 la mia de locuitori.

„Începem în varianta verde”, a spus Ion Lungu care a menționat că rata de infecție cu SARS-CoV-2 este de 0,94 la mia de locuitori, respectiv sunt  118 cazuri active de Covid-19 la cei  124.000 de locuitori.

„Mâine va fi convocat CJSU Suceava în care urmează să se stabilească pentru fiecare școală în parte cum se începe școala”, a spus Lungu.

Primarul a arătat că așteaptă din partea fiecărei școli propunerea de începere a anului școlar pentru că legislația prevede că în cazul scenariului verde unele școli vor putea apela și, parțial, la scenariul galben, dacă nu sunt spații suficiente.

El a menționat că a fost demarată procedura de achiziție a 1000 de tablete, fiind întocmit caietul de sarcini și că speră să vină cât mai repede.

Conferința de presa Ion Lungu

Primarul Sucevei, Ion Lungu susține o conferința de presa

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 8 septembrie 2020

Primarul a mai arătat că Primăria Suceava a asigurat finanțarea pentru aparatura IT necesară pentru asigurarea transmiterii online a cursurilor, dar și pentru măști și materiale de dezinfecție.

Ion Lungu a adăugat că a vizionat fiecare școală în parte și că a insistat  la două școli cu specific aparte: Liceul de Artă și Liceul Sportiv.

„La Liceul Sportiv sunt spații suficiente. Mai delicat e la Liceul de Artă, dar directorul mi-a dat asigurări că se vor găsi soluții, inclusiv cu scenariul galben”, a spus Lungu.

El mai spus că își dorește ca școlile în municipiu să fie deschise în condiții de siguranță.

Totodată, primarul a arătat că de săptămâna viitoare vor veni și cele 25 de autobuze electrice care vor  suplimenta parcul auto actual astfel încât să existe posibilitatea să se asigure condiții normale de transport a elevilor.

Ion Lungu a mai arătat că în ceea ce privește testarea personalului didactic și nedidactic din unitățile școlare din municipiu s-a interpretat în cheie politică inițiativa sa care era doar pentru a crește siguranța începerii anului școlar și că profesorii „nu sunt cobaii lui Lungu”.

Primarul a spus că sunt unități școlare unde personalul se testează, iar altele, cum ar fi Școala nr.3 sau Școala nr. 8, au anunțat că vor să folosească banii dacă va fi cazul când vor avea focar în școală.  

El a menționat că nu există o situație exactă a celor testați.

Ion Lungu a mai declarat că nu recomandă organizarea de festivități de deschidere pentru a se limita cât mai mult riscul de transmitere a infecției cu noul coronavirus.


Intră acum și în grupul de