Acasă Actualitate Primarul Ion Lungu anunță proiecte europene suplimentare de 37 de milioane de...

Primarul Ion Lungu anunță proiecte europene suplimentare de 37 de milioane de euro prin programul de reziliență al UE privind reabilitarea sistemului de distribuție a energiei termice, reabilitarea Curții Domnești, a Parcului Șipote sau a Stadionului Ițcani


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că municipalitatea suceveană a pregătit mai multe proiecte care să fie depuse la finanțare prin Programul de reziliență și recuperare economică al UE.

El a explicat că pe lângă Programul Operațional Regional, în exercițiul financiar 2021-2027 al Uniunii Europene vor fi alocate autorităților locale fonduri și prin programul de reziliență și recuperare economică al Uniunii Europene.



Primarul Ion Lungu a spus că au fost pregătite proiecte compatibile cu programul de reziliență al UE. Astfel, primul program este cel de reabilitare a Curții Domnești cu 6,093 de milioane de euro.

Un alt program este cel de reabilitare a Parcului Șipote, în valoare de 3, 574 milioane de euro, a spus primarul care a anunțat că premierul Ludovic Orban i-a dat asigurări că în ședința de Guvern din această săptămână va fi aprobată Hotărârea de Guvern prin care se transferă Parcul Șipote la municipalitate.

Un alt proiect prevede reabilitarea stadionului Ițcani cu 1,8 milioane de euro, dar și reabilitarea a două străzi adiacente, respectiv străzile 28 Noiembrie și Iraclie Porumbescu.

Alt proiect este de reabilitare a sistemului de distribuție a energiei termice în valoare de 22,5 milioane de euro.

Primarul a precizat că aceste proiecte vor fi depuse la Ministerul Fondurilor Europene, în timp ce proiectele pentru Programul Operațional Regional la Ministerul Dezvoltării Regionale.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version