Tigari de contrabanda depistate de frontieristii si politistii suceveni


Intră acum și în grupul de

Atât frontieriştii cât şi poliţiştii suceveni au depistat ţigări de contrabandă în mai multe autoturisme. Astfel, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din P.T.F. Siret, au descoperit în bordul şi sub preşurile din autoturismul unui ucrainean, 600 pachete de ţigări marca „More”, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră în vederea obţinerii de profit ilicit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, comisarul Ilie Poroch- Seriţan, miercuri, la P.T.F. Siret, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca „Volkswagen ”, cetăţeanul ucrainean M. Ivan, în vârstă de 21 de ani.

După controlul documentelor de călătorie, s-a trecut la verificarea mijlocului de transport, fiind găsite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bordul şi sub preşurile din spate ale maşinii, un număr de 600 pachete de ţigări marca „More”, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 2.526 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către organele vamale, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Suceava au executat o misiune specifică pe raza oraşului Siret, ocazie cu care au oprit pentru control un autoturism marca „ Hyundai Accent”, condus de cetăţeana ucraineancă S. Tetiana, în vârstă de 21 de ani.

La verificarea mijlocului de transport s-au descoperit sub bancheta din spate, un număr de 300 pachete de ţigări marca „ Viceroy”, de provenienţă ucraineană, fără documente legale de provenienţă. Ţigările în valoare de 1290 lei au fost reţinute în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei.

Joi, ora 20.00, lucrătorii Postului de Poliţie Grăniceşti au identificat în trafic pe raza comunei, un autoturism condus de V. VASILE, de 31 ani, din municipiul Suceava, care transporta 5.400 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană pentru care nu a prezentat documente justificative.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 1.500 lei şi s-a luat măsura ridicării ţigărilor în vederea confiscării, valoarea ţigărilor fiind de 27.000 lei. Conducătorul auto a declarat că întreaga cantitate de ţigări a cumpărat-o din parcarea de lângă Vama Siret de la cetăţeni ucraineni cu suma de 15.000 lei şi o transporta în Bazarul Suceava în vederea comercializării la un preţ mai mare.
A fost sesizat Serviciul de Investigare a Fraudelor – IPJ Suceava în vederea continuării cercetărilor.


Intră acum și în grupul de