Adolescent din Dolhasca, depistat cu cupoane de calatorie false


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au organizat un flagrant pentru prinderea unui tânăr ce a vrut să vândă mai multe cupoane de călătorie false. Potrivit IPJ Suceava, miercuri, N. Neculai, în vârstă de 54 ani, din comuna Baia a sesizat faptul că un tânăr din oraşul Dolhasca intenţionează să-i vândă mai multe cupoane de călătorie false contra unei sume de bani. Specialistul criminalist a aplicat praf galben fluorescent în prezenţa reclamantului, fiind inscripţionat cuvântul „FALS” şi data 02.12.2009 pe un număr de 8 bancnote de 100 lei şi 4 bancnote de 50 lei.

Joi, la ora 16.10, o echipă din cadrul Poliţiei Fălticeni s-a deplasat în incinta unei firme din localitate – respectiv în biroul lui N. Neculai. În momentul sosirii, în încăpere se afla S. Merişor, de 17 ani, din sat Gulea, oraş Dolhasca.
Asupra acestuia în urma efectuării percheziţiei corporale, au fost găsite 6 fâşicuri cu cupoane de călătorie emise de DGASPC Suceava şi Asociaţia Nevăzătorilor Suceava, precum şi suma 1.000 lei, compusă din 8 bancnote de 100 lei şi 4 bancnote de 50 lei.

„În urma primelor cercetări efectuate s-a stabilit că S. Merişor încerca să-i vândă lui N. Neculai un număr de 115 cupoane de călătorie contra sumei de 1.000 lei, cupoane ce par a fi contrafăcute, având în vedere că la o primă examinare cotoarele cupoanelor respective erau diferite de cele originale, fiind xerocopiate şi lipite. S-a procedat la examinarea din punct de vedere criminalistic, cu lampa cu raze ultraviolete, atât a bancnotelor găsite asupra lui S. Merişor, constatându-se că acestea prezintă urme de praf galben fluorescent şi au inscripţia de „FALS” şi „02.12.2009”, cât şi a articolelor de îmbrăcăminte aparţinând acestuia, constatându-se că pe marginea mânecii drepte se aflau urme de praf galben fluorescent, acestea găsindu-se şi pe ambele mâini ale lui” precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspector Gabriel Panţîru.

Potrivit acestuia, bunurile, înscrisurile şi valorile descoperite asupra lui S. Merişor, precum şi mijloacele materiale de probă relevate şi fixate la faţa locului au fost ridicate în vederea cercetărilor. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi înşelăciune.


Intră acum și în grupul de