Prefectura Suceava cere sucevenilor să fie conștienți de severitatea evoluției epidemiei Covid-19 odată cu începerea școlilor și reia apelul privind respectarea măsurilor de protecție sanitară. Incidența cumulată a cazurilor de Covid-19 în județul Suceava a crescut la 0,6 la mia de locuitori.


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a transmis, joi, un îndemn către populație de a conștientiza și anticipa severitatea situației cu care se va confrunta județul odată cu începerea noului an școlar în contextul creșeterii incidenței cumulate a cazurilor de Covid-19 și cere respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Potrivit Prefecturii Suceava, joi, în județ sunt 457 de cazuri active de infecție Covid -19, iar incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 0.60 la mia de locuitori.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 28 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 33 au câte un caz în evoluție, 31 au sub cinci cazuri în evoluție, 12 au sub zece cazuri în evoluție, iar 10 au peste zece cazuri în evoluție.

Totodată, în carantină se află 440 de persoane, iar alte 160 în izolare la domiciliu. „Instituția Prefectului- Județul Suceava adresează un îndemn către populație de a conștientiza și anticipa severitatea situației cu care ne vom confrunta odată cu începerea noului an școlar și de a respecta toate măsurile de protecție sanitară stabilite de autoritățile competente, astfel încât să ne protejăm propria sănătate dar și pe cea a celor din jurul nostru”, se arată în comunicatul Prefecturii Suceava


Intră acum și în grupul de