Minor amendat pentru ca a rupt afise electorale de pe un panou din Humor


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii au amendat un minor din Ostra pentru că a rupt afişe electorale de pe un panou din Humor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Centrului de Comunicare Judeţean Suceava, inspector Gabriel Panţîru, pe parcursul zilei de 03 decembrie 2009, la nivelul judeţului Suceava a fost constatată o infracţiune, în cauză desfăşurându-se cercetări specifice şi a fost aplicată o sancţiune contravenţională.

Joi, la ora 20.15 , D. N., în vârstă de 16 ani, din comuna Ostra, a surprins în timp ce distrugea un număr de 3 afişe electorale pentru alegerea preşedintelui României, afişate în loc special amenajat şi autorizat, pe raza oraşului Gura Humorului.
Afişele au fost distruse fără a fi sustrase, fiind căzute la baza panoului de afişaj electoral.

Minorul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în sumă de 500 lei.

Centrul de Comunicare Judeţean Suceava accentuează recomandarea adresată cetăţenilor de a conştientiza riscurile pe care le presupune nerespectarea legii electorale, precum şi sancţiunile legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei în cauză.

De asemenea, autorităţile de aplicare a legii atenţionează cetăţenii că orice faptă care încalcă prevederile legislaţiei electorale trebuie sesizată la numărul unic de urgenţă 112.


Intră acum și în grupul de