Masuri de suplimentare a fortelor de ordine in judet, pentru turul doi al alegerilor


Intră acum și în grupul de

Neregulile constatate în primul tur de scrutin al alegerilor preşedinţiale, dar şi criticele aduse poliţiştilor se pare că a determinat luarea unor măsuri. Potrivit Centrului de Comunicare Judeţean Suceava, pentru buna desfăşurare a turului II al alegerilor pentru Preşedintele României, Ministerul Administraţiei şi Internelor a luat măsuri de suplimentare a forţelor de ordine, comparativ cu cele implicate în primul tur de scrutin.

Astfel, 1617 angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt angrenaţi în misiuni pe timpul turului II al alegerilor pentru Preşedintele României în judeţul Suceava.

Dintre aceştia, 818 sunt poliţişti, 271 jandarmi, 156 sunt poliţişti de frontieră, 282 lucrători ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, 28 de la alte structuri, iar 62 sunt de la unităţi de învăţământ ale MAI. De asemenea, în aceste activităţi sunt implicaţi şi 60 de poliţişti comunitari.

„Misiunile angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor constau în paza secţiilor de votare (1276 de lucrători şi 60 poliţişti comunitari), asigurarea ordinii publice (158), iar din rezerva de ordine publică fac parte 183 de cadre. Rezerva de ordine publică va fi distribuită în zonele Rădăuţi, Gura-Humorului şi Slatina”, precizează Centrul de Comunicare Judeţean, cu menţiunea că la menţinerea ordinii publice participă, în sprijin, şi 138 de elevi de la instituţiile de învăţământ ale MAI.

În ziua alegerilor, Poliţia Română va organiza, atât individual, cât şi împreună cu Autoritatea Rutieră Română, 126 filtre în vederea prevenirii turismului electoral.

„Ministerul Administraţiei şi Internelor asigură populaţia că va acţiona ferm faţă de orice încălcare a legii şi va manifesta echidistanţă indiferent de calitatea celor care încalcă normele legale în vigoare.

De asemenea, Ministerul Administraţiei şi Internelor recomandă tuturor cetăţenilor să respecte legea şi să anunţe la numărul unic de urgenţă 112 orice faptă care încalcă reglementările electorale”, mai menţionează Centrul de Comunicare Judeţean.


Intră acum și în grupul de