Posturile din comunele ramase fara medici de familie ar putea fi ocupate de rezidenti


Intră acum și în grupul de

În momentul de faţă, comunele sucevene Crucea, Ulma şi Cârlibaba au rămas fără medici de familie, aici pacienţii fiind înscrişi la medici din zone învecinate. Acestea ar putea fi ocupate de medici rezidenţi. Adrian Videanu, ministrul interimar al Sănătăţii a semnat vineri dimineaţă, în prezenţa reprezentanţilor absolvenţilor de medicină, proiectul de Hotărâre de Guvern pentru suplimentarea locurilor la Rezidenţiat.

„În şedinţa de miercuri, 9 decembrie a.c., vom înainta Guvernului spre aprobare proiectul de Hotărâre de Guvern privind suplimentarea locurilor la Rezidenţiat pentru cei care au obţinut punctaj de promovare, dar fără loc sau post şi sperăm ca joi să fie publicată în Monitorul Oficial. Am cerut ca în actul normativ să fie incluşi şi absolvenţii din reţelele paralele, respectiv apărare şi interne”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Adrian Videanu.

„Chiar dacă vin din afara sistemului mi s-a părut un non-sens să pierdem o generaţie de specialişti tineri atunci când este mai multă nevoie de personal calificat. Mă bucur că am reuşit să repar o nedrepate”, a spus Adrian Videanu.

Miercuri, 2 decembrie a.c., Guvernul României a aprobat Memorandumul iniţiat de Ministerul Sănătăţii prin care este prevăzută suplimentarea unui număr de 1.500 de locuri în specialitatea medicină de familie, la concursul de rezidenţiat sesiunea 15 noiembrie 2009.

Pentru a asigura necesarul de medici de familie din reţeaua primară, Ministerul Sănătăţii a considerat oportună suplimentarea unui număr de 1500 de locuri în specialitatea medicină de familie, specialitate pentru care au optat ultimii candidaţi care s-au încadrat în numărul de locuri/posturi publicate la concurs.

Demersul MS va fi definitivat săptămâna viitoare, în şedinţa de Guvern, printr-o Hotărâre de Guvern.


Intră acum și în grupul de