Prima variantă a rutei alternative Suceava-Botoșani a fost inaugurată. Lungu: Este un moment important pentru viața orașului nostru//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu, alături de viceprimarul Lucian Harșovschi, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, dar și deputatul PNL Ioan Balan, au participat, miercuri, la deschiderea primei variante din ruta alternative Suceava-Botoșani.

„Este un moment important pentru viața orașului nostru”, a declarat primarul Ion Lungu.

El a spus că această primă variantă este doar pentru traficul ușor și face legătura între strada Mirăuți și strada Energeticianului, peste Podul Unirii.

„Într-un termen rezonabil, un an și cinci luni, de când am început aceste lucrări la Podul Unirii, și costuri rezonabile, am reușit să facem Podul Unirii și această variantă de 800 de metri pentru traficul ușor”, a spus Lungu.

El a mai declarat că acum se încep lucrările la un podeț de o lungime de 25 de metri pe strada Apeductului astfel încât această rută să fie deschisă și traficului greu până în 30 iunie 2021.

Mai mult, primarul Ion Lungu a arătat că din zona Podului Unirii se va realiza un drum spre Tișăuți unde se va conecta cu ruta ocolitoare 2 a municipiului Suceava care va fi realizată odată cu construcția Autostrăzii A7, proiect la care a participat săptămâna trecută la semnarea contractelor pentru studiile de fezabilitate, proiecte tehnice și consultanță în vederea desemnării constructorului.

„Vom avea un inel ocolitor al orașului. Suntem printre puținele orașe din România cu un asemenea inel ocolitor. Este o strategie clară a municipalității de a asigura o fluidizare a traficului în orașul nostru și în această zonă”, a spus Ion Lungu.

Primarul a mai declarat că odată cu deschiderea primei variante a rutei alternative Suceava-Botoșani se estimează că traficul pe Calea Unirii va fi redus cu circa 20 la sută.


Intră acum și în grupul de