Gheorghe Flutur propune construcția unei noi străzi care să facă legătura dintre platoul Cetății de Scaun și ruta alternativă Suceava-Botoșani: Sunt șanse să respirăm mai ușor în municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, la inaugurarea rutei alternative Suceava-Botoșani că este o investiție importantă care deschide mai multe perspective pentru fluidizarea traficului rutier în municipiul Suceava.

„Mă bucur și vă felicit domnule primar pentru această realizare care este a doua după șoseaua de centură. Această deviere de trafic și scoatere a unei părți din trafic din Suceava mă face să mă gândesc că sunt șanse să respirăm mai ușor în municipiul Suceava, să nu mai fie atât de aglomerat”, a spus Gheorghe Flutur.

El a subliniat că Podul Unirii este al treilea pod peste râul Suceava, iar cu podul de pe centura ocolitoare sunt patru și că acum urmează să se proiecteze al cincilea pod de pe centura ocolitoare 2.

„Discuțiile pe care le-am avut cu Primăria și le avem în continuare sunt să încercăm să deblocăm centrul Sucevei. Una dintre soluțiile pe care trebuie să le găsim este platoul Cetății de Scaun cu o stradă care să ajungă aici la acest pod”, a spus Flutur.

El a arătat că evenimentele de vârf din zona Cetății de Scaun blochează efectiv centrul Sucevei și ar fi o variantă foarte eficientă de trafic.

Gheorghe Flutur a reiterat că ruta alternativă Suceava-Botoșani e o investiție foarte necesară și că va lega orașul și de viitorul parc industrial II din zona Termica, va fluidiza traficul în zona comercială și va asigura și legătura cu DN 29 spre Botoșani, dar și spre autostrada A 7 prin centura ocolitoare 2.

„Se deschid perspective frumoase”, a declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de