In timp ce directorul Comisariatului de Mediu Suceava sta acasa, coordonatorul regional ii face treaba


Intră acum și în grupul de

În timp ce Adriana Iordache, şeful Comisariatului Judeţean de Mediu Suceava se află în concediu medical de la începutul lunii octombrie, şi nimeni nu ştie exact de ce suferă, comisarul şef regional a fost nevoit să-i îndeplinească atribuţiile de serviciu, pe lângă coordonarea celor 6 judeţe ce formează regiunea NE.

„Comisariatul Judeţean Suceava, coordonat pe perioada incapacităţii temporare de muncă a directorului coordonator adjunct Adriana IORDACHE de către directorul coordonator al Comisariatului Regional Suceava- Diana CROITORU, a efectuat în luna noiembrie 2009 un număr de 41 inspecţii planificate şi neplanificate fiind aplicate un număr de 6 sancţiuni contravenţionale”, se precizează într-un comunicat transmis marţi, semnat de conducerea Comisariatului regional.

Comisarul şef, Adriana Iordache, a intrat subit în concediu medical, odată cu ieşirea PSD-ului de la guvernare. În perioada respectivă, la mai toate instituţiile publice din Suceava, şefii sprijiniţi de social democraţi au fost înlocuiţi cu persoane agreate de PD-L.

Cei care au recurs la apariţia unor afecţiuni pentru a nu fi înlocuiţi din funcţii întrucât legea nu permite acest lucru, nu pot fi verificaţi. Mai exact, veridicitatea „bolilor” de care suferă nu poate fi verificată de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava.

„Noi verificări facem doar la solicitarea angajatorilor. Verificăm caracteristicile completate pe certificate, dacă numărul de zile corespunde cu boala, respectiv codul bolii şi ale asemenea lucruri, nu realitatea diagnosticului. Nu avem competenţă în acest sens”, a precizat purtătorul de cuvânt al CAS Suceava, Anda Sălăgean.

„La nivelul CAS Suceava verificarea certificatelor de concediu medical vizează completarea tuturor rubricilor obligatorii prevăzute de formular, existenţa convenţiilor încheiate cu CAS Suceava de medicii prescriptori pentru eliberarea certificatelor medicale, respectarea corelaţiilor între numărul de zile prescrise cu codul de indemnizaţie (codul de boală) menţionat pe certificat, încadrarea numărului total de zile acordate în prevederile legislative”, a explicat Anda Sălăgean.


Intră acum și în grupul de