Acasă Actualitate Gheorghe Flutur anunță că lucrările la centura Rădăuțiului au avansat la 86...

Gheorghe Flutur anunță că lucrările la centura Rădăuțiului au avansat la 86 la sută și că investiția va fi finalizată în acest an: Oferă Rădăuțiului o nouă perspectivă de dezvoltare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a verificat, joi, stadiul lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Rădăuți, în special în ceea ce privește conectarea acesteia cu drumurile județene din zonă și a salutat faptul că firma constructoare a avansat foarte mult.

„Stadiul fizic al lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului Rădăuți este de 86 la sută”, a spus Flutur.



El a arătat că firmele care construiesc au făcut un progres foarte mare și a fost finalizat deja un sens giratoriu, cel de la Horodnicul de Sus.

Flutur a spus că va fi finalizat foarte repede și sensul giratoriu ce face legătura cu drumul Gălănești-Putna, iar încă patru sensuri giratorii sunt pregătite pentru asfaltare.

„S-a asfaltat o porțiune de 14 kilometri din 16,7 kilometri”, a declarat președintele CJ Suceava.

Flutur a mai spus că firma de construcții este avansată la lucrările de terasamente, dar că mai sunt câteva probleme legate de exproprieri pentru mutarea unor conducte de gaz metan.

„Situația a intrat în linie dreaptă aici. Mă bucur foarte mult că și-au concentrat utilajele constructorii și așa cum au promis, în această toamnă, la acest sfârșit de an, Rădăuțiul să aibă centura ocolitoare funcțională”, a spus Flutur.

El consideră că această investiție este un mare câștig pentru zonă.

Flutur a amintit că încă din 2010 a inițiat acest proiect când împreună cu ministrul Transporturilor de la acea dată, Radu Berceanu, a discutat la fața locului traseul acestei șosele.

„Această șosea de centură a devenit realitate”, a spus Flutur care a subliniat că în 2012 s-a finalizat licitația pentru desemnarea constructorului, iar timp de șase ani nu s-a făcut nimic.

„Nu vreau să mai dau vina pe nimeni, dar populația știe de ce. Din 2018 s-au început lucrările, iar în acest an guvernul a alocat bani”, a spus Flutur.

El a mai declarat că experți au verificat această investiție întrucât urmează să fie decontată pe fonduri europene și că de la sfârșitul acestui an municipiul Rădăuți va avea centură ocolitoare și o nouă perspectivă de dezvoltare.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version