Acasă Actualitate Numărul angajaților din învățământul sucevean confirmați pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2 a...

Numărul angajaților din învățământul sucevean confirmați pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2 a ajuns la 49. Între aceștia este și un inspector școlar


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat joi, pentru NewsBucovina, că numărul cazurilor pozitive la infecţia cu SARS-CoV-2 a ajuns la 49 în rândul personalului din învăţământul preuniversitar din judeţul Suceava.

Ea a spus că din cele 49 de cazuri pozitive de COVID 19, 42 sunt în rândul cadrelor didactice şi 7 în rândul personalului nedidactic şi auxiliar.



Băncilă a precizat că alte trei cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, între acestea fiind o profesoară de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, o profesoară de la Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă”Siret, fără legătură cu focarul COVID 19 de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret, şi o inspectoare şcolară de la ISJ Suceava.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a mai spus că toate unităţile şcolare din oraşul Siret au primit aprobarea pentru a intra în scenariul roşu, activitatea didactică desfăşurându-se on line, timp de 14 zile.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Suceava, Ioan Dumitru Puiu, a declarat pentru NewsBucovina că în urma anchetei epidemiologice s-a constatat că inspectorul şcolar confirmat cu noul coronavirus a efectuat testul RT-PCR din proprie iniţiativă şi nu a venit în contact cu elevii, iar la inspecţiile şcolare desfăşurate în cursul săptămânii trecute a purtat mereu mască de protecţie şi a respectat măsurile de igienă.

El a mai declarat că şi colega de birou a inspectorului şcolar confirmat pozitiv cu noul coronavirus va rămâne în izolare timp de 14 zile.

Totodată, inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Suceava a precizat că în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a convenit că în situaţia în care rata incidenţei cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2 creşte peste limita de alertă, conducerile unităţilor de învăţământ să poată decide asupra scenariului pe care îl adoptă la nivelul şcolii.  

(LB)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version