Din ianuarie incepe sterilizarea cainilor comunitari din municipiu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Începând cu prima lună a anului viitor conducerea administraţiei publice locale sucevene doreşte demararea pe raza municipiului Suceava a unei ample campanii de sterilizare a câinilor comunitari.

Conform primarului Ion Lungu, deocamdată este singura soluţie viabilă ce se va derula împreună cu Asociaţia “Vier Foten” care s-a oferit să asigure serviciul medical-veterinar în mod gratuit. De altfel, nu este prima colaborare de acest gen pe care Primăria Suceava o are cu această asociaţie.

Mai mult, Ion Lungu a arătat că “în ultima perioadă numărul câinilor comunitari a crescut foarte mult, iar adăpostul din Lunca Sucevei a devenit de-a dreptul neîncăpător. Chiar dacă s-ar putea să îmi atrag supărarea iubitorilor de animale, conducerea administrativă a oraşului se gândeşte şi la posibilitatea eutanasierii acestora”.

În cadrul conferinţei de presă susţinută miercuri, edilul sucevean a mai spus că deocamdată se va demara o amplă campanie de sterilizare a comunitarilor începând cu luna ianuarie a anului viitor, făcând şi un apel către populaţie. “Îi rog pe cetăţenii oraşului să ne ajute în această campanie şi să nu mai ascundă câinii comunitari de printre blocuri în momentul în care vede echipele specializate. Nu ucidem animalele, ci doar le supunem unui proces de sterilizare”, a conchis primarul de Suceava.


Intră acum și în grupul de