Numarul fetelor vaccinate impotriva cancerului de col uterin a ajuns la 119

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, până acum, în judeţul Suceava au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin 119 fete din cele cca. 8.900 de fete de clasele VI-VII care ar trebui să primească acest vaccin. Precizăm că pentru administrarea celor 3 doze ce constituie vaccinul, elevele trebuie să primească acordul părinţilor.

Directorul adjunct a DSP Suceava, dr. Marinela Grădinaru, a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, că numărul redus al vaccinărilor se datorează zilelor libere în şcoli.

Referitor la acest subiect, şeful DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, este de părere că atitudinea de împotrivire faţă de vaccinarea anti HPV a „indus şi reacţia faţă de vaccinul Cantgrip”. „Până acum s-au tot făcut vaccinări şi nimeni n-a mai comentat pentru că am fi văzut multă lume cu poliomelită sau tetanos”, a declarat dr. Lăzăreanu.

Programul de vaccinare împotriva cancerului de col uterin a fost lansat după ce un sondaj de opinie efectuat de Ministerul Sănătăţii a arătat că mai mult de jumătate dintre părinţii fetelor de clasele a VI-a şi a VII-a ar fi de acord cu imunizarea.
Vaccinul nu este obligatoriu, dar este ferm recomandat de specialişti.

În judeţ, aproximativ 8.900 de eleve, din 466 de clase a VI-a şi 418 de clase a VII-a sunt eligibile pentru vaccinul împotriva cancerului de col uterin. Pe 23 noiembrie, fetele ar fi trebuit să primească prima doză de vaccin, urmând ca în lunile ianuarie şi mai anul viitor să primească a doua şi respectiv a treia doză.
Reprezentanţii DSP Suceava, spun că data de administrare a primei doze nu este bătură în cuie, astfel că vaccinul se administrează şi acum.

loading...