Petru Ghervan a renuntat la functia de selectioner al nationalei de handbal a Romaniei


Intră acum și în grupul de

Antrenorul principal Petru Ghervan a decis renunţe la echipa naţională, din cauza problemelor de sănătate, pe care le-a descoperit după meciul disputat duminică, la Roman, în compania formaţiei Ştiinţa Municipal, încheiat cu victoria băcăuanilor, după o prestaţie modestă a brigăzii de arbitri Harabagiu-Stănescu.

“Decizia am luat-o duminică, după meciul cu Bacăul, când a trebuit să consult un medic pentru că nu mă simţeam deloc bine. La primul consult s-au relevat probleme cardiologice, medicul bănuia că ar fi vorba de un preinfarct dus pe picioare. Nu am ce face, am făcut şi fac orice pentru cariera în handbal, dar nu pot sacrifica sănătatea. Am purtat discuţii şi cu directorul tehnic al naţionalei, Gheorghe Goran, care este şeful meu direct şi voi trimite cererea oficială către federaţie. Am vorbit şi cu antrenorul secund Sorin Toacsen şi cu jucătorii, care s-au resemnat. E nevoie oricum de o soluţie pe termen lung”, a declarat Petru Ghervan.

Secretarul general al FR Handbal Mihai Marinescu a precizat că nu a primit nicio informare oficială din partea selecţionerului Petru Ghervan. “Dacă e bolnav şi se retrage, îl înţelegem, dar trebuie să existe o comunicare şi o legătură oficială cu federaţia. Vestea pică prost, acum înaintea convocării echipei naţionale din 15 decembrie şi probabil la această acţiune, reprezentativa va fi condusă de antrenorul secund Sorin Toacsen”, a spus Marinescu.

Arbitrajele defavorabile par să fie totuşi motivul pentru care Ghervan a renunţat la funcţia de selecţioner

Arbitrajele de care a avut parte în ultima perioadă echipa locală de handbal şi mai ales cele de la ultimele două meciuri disputate în deplasare, la Cluj cu U Transilvania şi la Roman cu Ştiinţa Bacău, par să-l fi determinat pe Petru Ghervan să renunţe la funcţia de selecţioner al naţionalei de handbal masculin a României, o funcţie râvnită de mulţi tehnicieni din Liga Naţională. Mai mult, Petru Ghervan nu este genul de personaj care să fie înghiţit de toţi cei din lumea de sus a handbalului, un handbal în care câţiva indivizi fac jocurile, mai ales acum îanintea alegerilor pentru un nou mandat de preşedintele al FRH.

Revenind la arbitrajele de la Cluj şi Roman, Petru Ghervan a povestit un episod de după jocul cu U Transilvania. “Domnul rector Graur a venit şi m-a întrebat ce se întâmplă. A văzut exact jocul şi tot ce s-a întâmplat acolo şi mi-a spus că dacă în acest sport s-a ajuns până aici atunci îşi va reevalua sprijinul pe care Universitatea îl va acorda echipei de handbal”, a explicat fostul selecţioner al României, care a mai avut discuţie cu Adrian Graur şi după meciul de la Roman cu Ştiinţa Bacău, când rectorul USV a înţeles exact care e principala problemă a clubului: arbitrajele defavorabile.

Petru Ghervan a acceptat să fie selecţionerul naţionalei masculine în luna octombrie, înlocuindu-l pe Aihan Omer, suspendat din competiţiile europene pentru 5 ani, din cauza tentativei de dare de mită arbitrilor partidei România-Muntenegru, din barajul pentru calificare la CM 2009.

Naţionala masculină se va reuni în 15 decembrie, având programate două meciuri amicale cu Macedonia (19-20 decembrie, la Arad), şi încă două similare, la Skopje, o săptămână mai târziu.

Tricolorii pregătesc participarea la grupa a II-a de calificarea în play-off-ul CM din 2011, meciurile fiind programate între 15-17 ianuarie, în Finlanda, cu echipa ţării gazdă, Anglia şi Bosnia.


Intră acum și în grupul de