Flutur: Prinde contur noul terminal care va permite dublarea numărului de pasageri. Este un pas spre confort și civilizație pentru cei care vor să zboare de pe Aeroportul Suceava.


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, pe Aeroportul Suceava, că prinde contur terminalul al doilea care va permite dublarea numărului de pasageri procesați.

Gheorghe Flutur a subliniat că și noul terminal este un pas spre confort și civilizație pentru cei care vor să zboare de pe aeroportul Suceava.

„Prinde contur noul terminal, construcție făcută din banii Consiliului Județean Suceava, de 3,3 milioane de euro”, a spus Flutur.

El a arătat că se extinde suprafața construită a aerogării cu 1400 de mp.

Flutur a spus că pentru plecări externe este rezervat un spațiu de 365 de mp, cu condiții civilizate.

Totodată, este amenajat un spațiu de circa 1000 de mp pentru sosiri.

El a explicat că noul circuit la sosiri va fi pe la parter și se va urca pe scări sau cu liftul și se va ajunge în zona în care se fac verificările privind  documentele.

„Mai este puțin până la finalizarea acestui nou terminal”, a spus Flutur.

El a menționat că se vor putea procesa circa 300 de pasageri pe oră și se dublează capacitatea actuală.

„Cele două terminale vor avea o capacitate de procesare a circa 650.000 de pasageri anual”, a declarat Flutur.

El a mai spus că actualul terminal va fi folosit pentru sosiri și plecări curse interne, dar și că va fi folosit și pentru plecări curse internaționale și că va reamenajat pentru a crește capacitatea de procesare.


Intră acum și în grupul de