Gheorghe Flutur anunță curse de pe Aeroportul Suceava spre Spania și un nou operator pentru curse spre București


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, că autoritățile sucevene au discuții avansate pentru noi curse de pe Aeroportul Suceava.

El a spus că luna august a fost o lună bună pentru aeroportul sucevean care este pe locul cinci în țară cu peste 35.000 de pasageri.

„Practic, treptat, aeroportul și-a revenit”, a spus Flutur.

El a arătat că se pregătește extinderea numărului de curse și de destinații.

„Pregătim surprize.Suntem în discuții avansate să avem pentru relația cu București o nouă companie care să opereze. Suntem în discuții foarte avansate și pentru destinații în Spania”, a spus Flutur.

El a menționaat că, în prezent, de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” de la Suceava zboară 15 curse spre 15 destinații.

„S-a dezvoltat foarte mult acest aeroport. Și numărul de pasageri a crescut de zece ori”, a spus Flutur.

El a precizat că a fost depusă la Comisia Europeană o solictare de ajutor pentru Aeroportul Suceava având în vedere pierderile suferite din cauza pandemiei cu noul coronavirus.

„Sperăm în revenirea la normalitate și noi să continuăm investițiile aici”, a spus Flutur.

El a menționat că se vor continua investiții pentru extinderea parcărilor aeroportului, dar și două noi drumuri de acces, unul de la Burujdeni spre Parcul industrial și aeroport și unul dinspre Dumbrăveni.

Gheorghe Flutur a subliniat că și noul terminal este un pas spre confort și civilizație pentru cei care vor să zboare de pe aeroportul Suceava.


Intră acum și în grupul de