Cele patru noi săli de operație de la SJU Suceava ar urma să fie finalizate până la sfârșitul lunii octombrie. Managerul SJU Suceava, Alexandru Calancea, a declarat că aparatura medicală pentru dotările aferente este deja achiziționată


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul Alexandru Calancea, şi-a exprimat speranţa ca până la sfârşitul lunii octombrie să fie finalizate lucrările la cele patru noi săli de operaţie ale Blocului Operator al unităţii.

El a declarat pentru NewsBucovina că termenul avansat iniţial pentru finalizarea lucrărilor a fost 15 septembrie, însă din cauza „unor întârzieri argumentate” ale constructorului, termenul de finalizare s-a prelungit puţin.

„Sperăm ca până la sfârşitul lunii octombrie totul să fie gata”, a precizat medicul Alexandru Calancea.

Managerul SJU Suceava a menţionat că aparatura necesară dotării şi funcţionării celor patru noi săli de operaţie este deja achiziţionată.

El a subliniat că noile săli de operaţie vor avea, fiecare, aproximativ 60 de metri pătraţi, suprafaţă ce va permite ca în timpul unei operaţii să poată interveni chiar şi câteva echipe chirurgicale la un pacient, dacă va fi nevoie, inclusiv intrarea în timpul intervenţiei şi cu altă aparatură, spre exemplu radiologică.

“Vor fi săli ultramoderne, avem deja aparatura, aşteptăm finalizarea lucrărilor pentru a o putea amplasa”, a mai spus medicul Alexandru Calancea.

(LB)


Intră acum și în grupul de