Directia Silvica Suceava nu va distribui brazi in municipiu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Direcţia Silvică Suceava nu va distribui pomi de iarnă în municipiul Suceava după ce a constatat că aceştia nu au căutare, iar cei aproximativ 5.000 de pomi de iarnă vor fi vânduţi în alte localităţi, a declarat, joi, directorul DS Suceava, Mihai Miheţiu.

El a spus într-o conferinţă de presă că DS Suceava va pune în vânzare la preţuri modice 4100 de brazi şi 1550 de molizi, aceştia urmând să fie distribuiţi în localităţi ale judeţului, mai puţin municipiul Suceava unde s-a constatat că cererea pentru astfel de pomi de iarnă e mică.

Potrivit lui Miheţiu este o orientare masivă a locuitorilor Sucevei spre pomi de iarnă artificiali, sau spre pomi de iarnă oferiţi de diverse firme.

El a spus că primele confiscări de pomi de iarnă tăiaţi ilegal au fost făcute pe raza Ocolului Silvic Mălini, unde au fost găsiţi 111 astfel de pomi.

Miheţiu a atras atenţia tuturor sucevenilor să nu achiziţioneze decât pomi de iarnă ce sunt comercialzaţi legal, cu documente de însoţire, arătând că în caz contrar riscă amenzi.

Directorul DS Suceava a mai arătat că unitatea a scos la licitaţie, la un preţ rezonabil, exploatarea de pomi de iarnă din structura înfiinţată la Gura Humorului unde sunt plantaţi 5000 de pomi, dar că licitaţia nu a fost adjudecată.

Miheţiu a mai spus că DS Suceava va continua şi în anii următori să ofere pomi de iarnă, fiind mai mult un obiectiv social, ca să fie preîntâmpinate furturile, pentru că unitatea nu obţine profit din această activitate.

El a subliniat că pe piaţă este o ofertă generoasă de pomi de iarnă.


Intră acum și în grupul de