Fosti sefi de ocoale silvice, implicati in taieri ilegale de material lemnos (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În urma controalelor efectuate pe raza ocoalelor silvice Mălini, Pătrăuţi şi Vatra Dornei, s-a constatat implicarea personalului silvic în tăieri ilegale de material lemnos. Potrivit directorului Direcţiei Silvice Suceava, Mihai Miheţiu, pagubele produse se ridică la peste 200.000 de lei, iar vinovaţi de aceste acţiuni ilegale sunt trei foşti şefi de ocoale silvice, ingineri, tehnicieni şi pădurari din cadrul DS Suceava, care au fost suspendaţi din funcţie sau sancţionaţi administrativ.

Miheţiu a arătat că pe raza Ocolului Silvic Mălini, numai într-un singur canton silvic au fost constatate tăieri ilegale de 556,9 mc de material lemnos în valoare de 161.811 de lei, arătând că mecanismele prin care s-a produs această pagubă nu sunt rudimentare ci prin folosirea ilegală a ciocanului silvic. „Am surprins şi oprit fenomenul”, a spus Miheţiu arătând că răspunderea directă în acest caz este a şefului de ocol silvic. El a arătat că în acest caz au fost aplicate sancţiuni administrative unor ingineri, tehnicieni şi pădurari, dar şi suspendarea din funcţie a fostului şef de ocol, fiind formulate şi sesizări penale.

Şeful DS Suceava a mai spus că pe raza Ocolului Silvic Pătrăuţi a constatat cu surprindere implicarea directă a fostului şef de ocol în tăieri ilegale şi marcări ilegale, fiind constatată o pagubă de peste 36.000 de lei. În acest caz s-a dispus suspendarea din funcţie a fostului şef de ocol şi sancţionarea administrativă a şefului de district şi a unui pădurar.

Miheţiu a mai declarat că în raza Ocolului Silvic Vatra Dornei s-a constatat că fostul şef de ocol a marcat ilegal 76 de mc de material lemnos, provocând o pagubă de 13.588 de lei în teren proprietate privată, urmând ca în acest caz să răspundă penal inclusiv proprietarul. În acest caz a fost suspendat din funcţie fostul şef de ocol, fiind sancţionaţi un tehnician şi pădurarul titular.

Conducerea Direcţiei Silvice Suceava a decis în urmă cu două luni înlocuirea mai multor şefi de ocoale silvice din judeţ pentru slab management.


Intră acum și în grupul de