Modernizarea DN 17 pe tronsonul ce include Pasul Mestecanis a fost finalizata


Intră acum și în grupul de

Autorităţile sucevene au inaugurat, joi, finalizarea modernizării tronsonului Câmpulung Moldovenesc-Pasul Mestecăniş-Iacobeni al drumului naţional DN 17, fiind cel de-al treilea tronson finalizat din acest drum de pe raza judeţului Suceava.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că acest drum este „coloana vertebrală” a judeţului Suceava, fiind în prezent un drum european modern ce face ca distanţa de la Suceava la Vatra Dornei să fie străbătută în două ore, faţă de patru ore cât se făcea până în prezent.

El a arătat că acest drum este strategic, fiind legătura între Moldova şi Ardeal prin nordul ţării şi care va contribui foarte mult la relansarea turismului în cele aproximativ 500 de pensiuni turistice din zonă.

Flutur a mai spus că drumul leagă şi principalele staţiuni turistice din judeţul Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei şi a adăugat că vor fi construite mai multe parcări cu caracter turistic.

Totodată, din acest drum se face legătura cu drumurile judeţene modernizate spre obiective turistice cum sunt mănăstirile din Bucovina, dar şi spre Stupca, unde este casa memorială Ciprian Porumbescu, Mălini unde este casa memorială Nicolae Labiş sau Cacica.

Preşedintele CJ Suceava a menţionat că mai trebuie finalizate lucrările de modernizare a tronsonului Gura Humorului-Câmpulung Moldovenesc, care sunt aproape executate, în prezent fiind în lucru un pod peste râul Moldova şi trei treceri la nivel cu cale ferată.

Lucrările de modernizare a DN 17 au început în 2004, trebuiau finalizate la 30 noiembrie 2007, dar termenul a fost prelungit cu 500 de zile întrucât constructorul a întâmpinat mai multe probleme în execuţia lucrării.

Lucrările de modernizare la DN 17 au presups crearea unui profil adecvat pentru un drum de viteză şi au constat în lărgirea carosabilului, cu două benzi la urcarea pantelor şi cu benzi de acostament, precum şi lărgirea şi modernizarea tuturor podurilor de pe traseu.


Intră acum și în grupul de