Rectorul USV Valentin Popa a fost ales vicepreședinte al Consiliului Național al Rectorilor: Acest vot reprezintă o recunoaștere la nivel național a rezultatelor deosebite înregistrate de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava în ultimii ani


Intră acum și în grupul de

Plenul Consiliului Național al Rectorilor (CNR) și-a ales o nouă conducere (președinte, secretar și vicepreședinți), Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava fiind ales vicepreședinte al Consiliului, informează USV.

Noua conducerea a fost aleasă vineri, 18 septembrie, prin vot secret care a avut loc la Universitatea „Transilvania” din Brașov.

Astfel, cei 69 de rectori participanți l-au reales pe prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu, rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, în funcția de președinte al CNR.

Potrivit USV, la finalul votului, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV, a fost ales vicepreședinte al Consiliului. Sursa citată a menționat faptul că rectorul USV a mai ocupat această funcție și în trecut, dar a demisionat în momentul în care a fost numit ministru al Educației.

Universitatea suceveană consideră că „acest vot reprezintă o recunoaștere la nivel național a rezultatelor deosebite înregistrate de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava în ultimii ani.  În prezent, USV este unul dintre cei mai importanți actori în regiunea de nord-est, implicându-se activ în viața comunității din care face parte. Pe lângă activitatea intensă din sfera educației, a cercetării și a culturii, reamintim implicarea necondiționată a universității noastre în lupta pe care întreaga comunitatea locală a o duce împotriva Covid-19, prin identificarea și implementarea de soluții care au oferit sprijin celor implicați, direct sau indirect, în depășirea cu bine a acestei perioade de criză majoră.

Totodată, USV este o instituție recunoscută pentru de capacitatea de a se adapta la cerințele noii piețe a muncii și pentru dezvoltarea dinamică,  care s-au materializat prin: diversificarea consistentă și într-un timp scurt a ofertei educaționale, introducând 12 programe de studiu noi, anunțate la începutul lunii martie 2020, investițiile majore în dotarea unor laboratoare performante și de ultimă generație pentru domenii diferite, de la medicină dentară la sisteme pentru autovehicule, sau inițiativa de a oferi laptopuri și tablete tuturor studenților care s-au înmatriculat în admiterea care tocmai s-a încheiat.

Suntem convinși că, prin calitatea de membru al CNR și grație funcției de vicepreședinte al acestui for reprezentativ, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa va face cunoscute ideile, propunerile și soluțiile pe care comunitatea academică suceveană le poate oferi sistemului universitar românesc,” se arată în comunicatul USV.


Intră acum și în grupul de