Amenzi de 12.000 lei pentru o firmă de prelucrare a lemnului din Păltinoasa. Printre altele, agentul economic nu verifica veridicitatea codului unic la primirea materialelor lemnoase


Intră acum și în grupul de

O firmă de prelucrare a lemnului din județul Suceava a fost supusă, marți, unor controale din partea Poliției Suceava și Gărzii Forestiere Suceava, care s-au soldat cu mai multe amenzi aplicate.

De menționat că agentul economic are sediul în comuna Păltinoasa, iar lemnul antrenat în procesul de producție provine de pe raza județelor Suceava, Botoșani, Vaslui și Iași, iar beneficiarii cherestelei și a produselor finite sunt agenți economici din România și Spania. 

Astfel, controalele au scos la suprafață mai multe nereguli. Concret, s-a constatat faptul că societatea sus-menționată a expediat cantitatea de 1,08 mc lemn foc paltin de munte din depozitul societății fără proveniență legală, nu a respectat obligația legală de împrejmuire a depozitului societății, nu a verificat veridicitatea codului unic la primirea materialelor lemnoase în depozitul societății,  nu a respectat obligația legală de operare a datelor pentru luna iunie 2020.

Prin urmare, agentul economic a fost sancționat cu patru amenzi, în valoare totală de 12.000 lei. Totodată, s-a dispus confiscarea celor 1,08 mc lemn de foc paltin de munte în valoare de 196,56 lei.


Intră acum și în grupul de