CNCAN susține că SJU Suceava nu a început procedurile de acreditare a Laboratorului de medicină nucleară și că nu a fost transmisă nicio solicitare în acest sens. CNCAN a emis în februarie doar o autorizație de amplasare a PET-CT și SPEC-CT


Intră acum și în grupul de

Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) a transmis, miercuri, redacției News Bucovina, un drept la replică privind acreditarea Laboratorului de medicină nucleară al Spitalului Județean de Urgență Suceava, arătând că unitatea spitalicească suceveană nu a depus încă nicio solicitare în acest sens.

„CNCAN a eliberat pentru SJU Suceava autorizația de amplasare – construcție (GE 297/2020) în data de 12 februarie 2020. Această autorizație îi dă dreptul spitalului să facă lucrările de construcție necesare pentru amenajarea departamentului de medicină nucleară, să monteze cele două instalații de medicină nucleară și să facă testele după montare”, se arată în documentul transmis redacției.

Totodată, se subliniază că spitalul avea obligația să notifice la CNCAN livrarea instalațiilor de medicină nucleară în termen de 48 de ore de la primire.

„Pentru a obține autorizația de utilizare, spitalul trebuia să trimită o cerere la CNCAN și documentația tehnică prevazută de normele CNCAN. Până astăzi 22 septembrie, ora 9:57, nu există în aplicația informatică o astfel de cerere”, se arată în documentul transmis de CNCAN.

CNCAN face referire la declarațiile recente ale managerului SJU Suceava, Alexandru Calancea, care a arătat că Laboratorul de medicină nucleară este la cheie, procedurile de acreditare au fost demarate şi că se aşteaptă finalizarea acreditării din partea CNCAN.

„Procedurile pentru obținerea autorizației de utilizare a instalațiilor de medicină nucleară nu au fost demarate de către SJU Suceava, CNCAN neprimind nicio solicitare în acest sens”, se arată în precizarea CNCAN.


Intră acum și în grupul de