Primarul Ion Lungu dă garanții că vor fi luate cele mai corecte măsuri în secțiile de votare astfel încât să se limiteze orice pericol de transmitere a SARS-CoV-2 cu condiția ca și cei care vin la vot să respecte regulile. În municipiul Suceava rata de infectare este de 1,21 la mia de locuitori


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a declarat că principalul examen de trecut în perioada următoare sunt alegerile locale motiv pentru care a avut discuții cu directorii de școli unde se organizează secții de votare, dar și cu directorii din primărie care sunt implicați în organizarea alegerilor.

El a spus că principalele atribuții în această organizare aparțin municipalității și a solicitat directorilor de școli ca începând de joi după amiaza să permită începerea amenajării secțiilor de votare pentru că vor fi necesare stabilirea de trasee, amenajarea sălilor de așteptare.

Totodată, primarul a explicat că în zilele de luni și marți se vor îndepărta amenajările și se va face dezinfecția sălilor din unitățile școlare astfel încât de miercuri să se poată relua cursurile.

El a menționat că, în mod normal, toate cheltuielile legate de organizarea alegerilor trebuiesc decontate de guvern și că speră să le poată recupera.

Conferința de presa Primaria Suceava

Primarul Ion Lungu susține ultima sa conferința de presa din mandatul 2016 – 2020

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 22 septembrie 2020

Mai mult, Ion Lungu a arătat că va putea fi pontat și personalul auxiliar al unităților școlare cu secții de votare dacă va fi necesară suplimentarea persoanelor în vederea realizării cerințelor pentru desfășurarea procesului de votare.

Primarul a reamintit că în secția de votare nu vor putea intra mai mult de cinci alegători și că, ținând cont de numărul membrilor din biroul secției de votare și a personalului care se ocupă de votare, nu pot fi mai mult de 20 de persoane în același timp în secția de votare.

Totodată, el a arătat că dezinfecția se va face la intrarea și la ieșirea din secția de votare.

Ion Lungu a recomandat alegătorilor să vină cu pix de acasă pentru a semna în lista de alegător.

Totodată, primarul a spus că este interzis ca la secția de votare, adulții să vină însoțiți de minori.

„Garantez sucevenilor că măsurile pe care le luăm vor fi cele mai corecte în așa fel încât să limităm orice pericol de îmbolnăvire, de transmitere a acestui virus, cu condiția ca și cei care vin la vot să respecte aceste reguli legate de mască, legate de distanțare”, a spus Ion Lungu.

În municipiul Suceava erau marți 155 de cazuri active de Covid-19, reprezentând o incidență de 1,21 la mia de locuitori.


Intră acum și în grupul de