Ion Lungu estimează că proiectul prin care se modernizează transportul public de călători va fi implementat în întregime până în luna martie când va fi pe trasee întreaga flotă de 62 de autobuze electrice


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința săptămânală de presă, că implementarea proiectului cu finanțare europeană pentru modernizarea transportului public în comun în municipiul Suceava se va încheia în luna martie și că de atunci vor fi introduse și sensurile unice în municipiu, dar că se vor diminua tarifele la bilete și abonamentele TPL și vor fi asigurate și gratuități elevilor și pensionarilor.

Primarul a explicat că întregul proiect de modernizare a transportului public înseamnă atât cele 62 de autobuze electrice și noua autobază, dar și stațiile noi, cu sistem de e-ticketing, cu supraveghere video, cu afișaj electronic, dar și sistemul de monitorizare a traficului.

El a arătat că prin acest proiect se dublează numărul de autobuze în municipiu și că vor fi create trasee și pe străzile din interiorul cartierelor.

Ion Lungu a mai declarat că a fost informat de Ministerul Dezvoltării că s-a încheiat licitația lansată în 14 august 2019 și că urmează să fie semnat protocolul de predare a încă 15 autobuze electrice mari achiziționate centralizat de acest minister tot cu fonduri europene.

Conferința de presa Primaria Suceava

Primarul Ion Lungu susține ultima sa conferința de presa din mandatul 2016 – 2020

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 22 septembrie 2020

Primarul a subliniat că introducerea sistemului de sensuri unice și cu bandă specială pentru transport public local se va face imediat ce toate cele 62 de autobuze vor intra pe trasee și că acest sistem va determina ca transportul cu autobuzul să devină o soluție mai bună decât deplasarea cu mașina personală.

Lungu a adăugat că autobuzele vor circula după  un program fix și că fiecare sucevean va avea posibilitatea să-și programeze  călătoria.

El a arătat că eficientizarea activității TPL odată cu introducerea flotei de 62 de autobuze electrice unde cheltuielile cu combustibilii scad de șapte ori,  dar și creșterea estimată a numărului de călători, vor permite pe de o parte creșterea salariilor angajaților TPL, iar pe de altă parte reducerea tarifului unei călătorii de la 2,5 lei la 2 lei, a prețului abonamentelor și gratuități pentru elevi și pensionari.

Primarul a mai spus că cele 25 de autobuze electrice noi care acum sunt în probe vor intra pe trasee și vor completa numărul actual de de autobuze, urmând ca din martie să fie în circulație doar autobuzele electrice.


Intră acum și în grupul de