În 388 de unităţi şcolare din județ nu vor fi secţii de votare, iar cursurile vor avea loc conform scenariului aprobat de CJSU Suceava. În perioada 25 – 29 septembrie, activitatea didactică în unităţile de învăţământ desemnate secţii de votare se va desfăşura exclusiv on-line.


Intră acum și în grupul de

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, profesorul Grigore Bocanci, a informat miercuri, într-un comunicat de presă, că activitatea didactică ce presupune prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice din unităţile de învăţământ preuniversitar în care sunt organizate secţii de votare, se suspendă în perioada 25 – 29 septembrie, cursurile urmând să se desfăşoare  exclusiv în sistem on-line.

El a spus că această decizie a fost aprobată de ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, printr-un ordin transmis spre publicare în Monitorul Oficial, în urma Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 46/2020.

“În această perioadă, activităţile didactice în unităţile de învăţământ aflate în situaţia mai sus menţionată se vor realiza conform metodologiei privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin OMEC 5545/2020”, a precizat inspectorul şcolar general Grigore Bocanci.

El a menţionat că 388 de unităţi de învăţământ preuniversitar nu sunt organizate ca secţii de votare, din totalul de 717 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi structuri din judeţul Suceava, iar cursurile în aceste unităţi se vor desfăşura după scenariul aprobat de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

“Procesul instructiv-educativ, „față în față” va fi reluat în data de 30.09.2020, conform scenariilor aprobate, cu respectarea tuturor condiţiilor de siguranţă şi igienă sanitară”, a declarat Bocanci.

În comunicatul de presă se mai precizează că această propunere a fost agreată în întâlnirea de lucru de luni, 21 septembrie, pe care ministrul Educaţiei şi Cercetării a avut-o cu reprezentanţi ai Asociaţiei Comunelor din România, ai Asociaţiei Oraşelor din România, ai Asociaţiei Municipiilor din România şi ai Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România.

(LB)


Intră acum și în grupul de