FOTO// Primarul Ion Lungu a inaugurat locul de joacă din Parcul Central unde se vor putea juca simultan 150 de copii


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, împreună cu viceprimarul Lucian Harșovschi, au inaugurat, joi dimineața, locul de joacă din Parcul Central al Sucevei.

Inaugurarea a fost făcută în lipsa copiilor în condițiile în care este interzisă încă folosirea locurilor de joacă în municipiul Suceava din cauza evoluției epidemiei cu noul coronavirus.

Potrivit viceprimarului Lucian Harșovchi, locul de joacă din Parcul Central este realizat de asociarerea SC Diasil Service SRL și SC Ritmic Com SRL în baza Contractului  de salubritate menajeră în colaborare cu Primăria Municipiului Suceava.

Locul este realizat pe o suprafață totală de 600 metri pătrați din care 470 metri pătrați suprafață cauciucată antitraumă și 130 de metri pătrați de alei pavelate.

Locul de joacă este format în principal dintr-un corp central de joacă, un balansoar dublu, un leagăn dublu, o  figurină elastică,  30 de metri liniari de gradene din lemn tip bănci de odihnă, trei bannere pentru copii, este iluminat, iar spațiile verzi adiacente au fost reabilitate

Corpul central de joacă este realizat pe trei nivele, are o înălțime maximă de 9 metri, un număr de șapte căi de acces și 12 căi de ieșire si este format în principal din tuneluri, pasarele, platforme, tobogane.

Lucian Harșovschi a menționat că locul de joacă este destinat copiilor cu vârste între 3 și 15 ani și poate fi folosit simultan de maximum 150 de copii.


Intră acum și în grupul de