FOTO // Incendiu la o gospodărie din localitatea Păltinoasa cu pericol de propagare la mai multe case. Pompierii au salvat locuințele după o intervenție de aproape patru ore


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din comuna suceveană Păltinoasa a fost distrusă parțial de un incendiu izbucnit joi, lichidat de pompierii suceveni înainte ca focul să se propage și la câteva case de locuit din proximitate.

Concret, incendiul a fost anunțat la ora 12:37, intervenind pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului cu două autospeciale de stingere, arată purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Lt. Alin Găleată.

Potrivit sursei citate, la sosirea echipajelor, ardeau două anexe gospodărești, construite din lemn, cu pericol de propagare la casa de locuit a proprietarului, dar și la alte două locuințe, aflate în imediata vecinătate.

După aproximativ patru ore de luptă cu focul, la 16:10, incendiul a fost lichidat, fără a fi înregistrate victime, pompierii salvând casa proprietarului și cele două locuințe învecinate, cu bunurile aferente.

Cu toate acestea, au ars acoperișul unei magazii și o șură, pe o suprafață totală de aproximativ 100 mp. Au mai ars circa 20 de tone de fân și s-au degradat pereții și tavanul magaziei, scule electrice și mecanice și alte bunuri din interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător, a precizat Lt. Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de