Mureseni arestati pentru ca au furat cablul de telefonie dintre comunele Veresti si Fantanele


Intră acum și în grupul de

Doi mureşeni au fost trimişi în arestul poliţiei sucevene după ce au furat cablul telefonic dintre comunele Vereşti de Fântânele. Potrivit IPJ Suceava, vineri, în jurul orei 05.00, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza de competenţă, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Udeşti au depistat în trafic o autoutilitară condusă de L. Cristian, de 29 ani, din localitatea Reghin, judeţul Mureş şi în care se afla un pasager care iniţial și-a declinat altă identitate, care apoi a fost identificat ca fiind O. Marius ,de 24 ani, din aceeaşi localitate.

În urma controlului efectuat în autoutilitară poliţiştii au identificat mai multe valuri de cablu de telecomunicaţii a căror provenienţă nu a putut fi justificată de cei doi, aceştia fiind conduşi la sediul poliţiei pentru cercetări.

Două ore mai târziu, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Fântânele au fost sesizaţi despre faptul că în noaptea de joi spre vineri, autori necunoscuţi au sustras o porţiune de aproape 1.100 m cablu de telecomunicaţii, între localităţile Fântânele şi Vereşti, respectiv cel care a fost recuperat de la L. Cristian şi O. Marius, valoarea iniţială de refacere a reţelei fiind de 54.079 lei.

La faţa locului s-a stabilit că reţeaua de telefonie fixă care leagă comuna Vereşti de comuna Fântânele este situată pe aliniamentul DJ 290 şi este fixată pe stâlpi din material lemnos de răşinoase, distanţa dintre stâlpi fiind de aproximativ 50 m, pe o distanţă de 1.050 m, pe lungimea a 21 stâlpi de susţinere.

Între primul şi al doilea stâlp de pe care era sustras cablul telefonic, a fost identificat un fragment de cablu telefonic rulat în 7 spire, cu lungimea de 18 m, care a fost ridicat şi predat societății comerciale prejudiciată. De asemenea au fost predate valurile de cablu telecomunicaţii ce au fost găsite în autoutilitară, în lungime totală de circa 1.000 metri.

Sâmbătă, L. Cristian şi O. Marius au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava şi Judecătoriei Suceava, cu propunere de arestare preventivă. Instanţa de judecata şi-a însuşit propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, celor doi inculpaţi fiindu-le emise mandate de arestare preventivă pe 29 zile pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi fals privind identitatea.

În baza mandatelor cei în cauză au fost introduşi în arestul I.P.J. Suceava.


Intră acum și în grupul de