Thermonet anunță că de luni începe umplerea instalațiilor de încălzire, inclusiv instalațiile interioare ale blocurilor și recomandă sucevenilor să verifice instalațiile


Intră acum și în grupul de

Distribuitorul de agent termic din municipiul Suceava, Thermonet, a anunțat, marți, că în vederea  pregătirii sistemului centralizat pentru furnizare a încălzirii în sezonul rece, începe din 5 octombrie la umplerea instalațiilor de încălzire din rețeaua secundară, inclusiv instalațiile interioare ale blocurilor.

„Încărcarea instalațiilor de încălzire se va face pe puncte termice, prioritate având punctele termice la care sunt arondate școli, grădinițe, cămine de elevi și studenți, instituții medicale, s.a”, a transmis Thermonet.

Distribuitorul de recomandă sucevenilor să verifice cu atenție instalațiile interioare din apartamente, casa scării și subsolul blocului pentru a evita inundațiile datorate robinetelor de golire uitate deschise și alte disfuncționalități datorate eventualelor intervenții neautorizate în instalații.

„Amintim că eventualele debranșări de la sistemul centralizat se pot realiza doar în sezonul cald, data limită pentru intervențiile  în instalații fiind data de încărcare a instalațiilor de încălzire (05 octombrie) și că aceste debranșări sunt reglementate prin lege (Ordinul ANRSC nr. 91/2007). Fiecare solicitant trebuie să dețină, printre alte documente, avizul și procesul verbal de debranșare întocmite de furnizorul de energie termică. Lipsa acestor documente duce la nerecunoașterea legalității debranșării și achitarea de către cei în cauză a unor suprataxe și amenzi”, precizează Thermonet.


Intră acum și în grupul de