Dosare penale deschise de polițiști după bătăi serioase între frați la Bogdănești și Mălini. O persoană a fost reținută, iar alta a ajuns la spital


Intră acum și în grupul de

Două cazuri în care certurile între frații s-au terminat cu dosare penale au avut loc în cursul serii de marți, la Bogdănești și Mălini.

Cel mai grav caz e cel de la Bogdănești, soldat cu unul dintre frați reținut, iar celălalt la spital.

Concret, doi frați (de 44 și 53 de ani) care locuiesc în aceeași casă s-au certat pe fondul consumului de alcool. Conflictul spontan a crescut într-o bătaie. Fratele mai mic a fost bătut, iar după aceasta, el s-a urcat pe o bicicletă dorind să plece la rude. După circa 200 metri distanță de locuință însă, din cauza rănilor și a consumului de alcool, bărbatul a căzut. Ulterior, el a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni.

Din cauza stării în care se afla bărbatul și a urgenței transportării spital, polițiștii nu au putut întocmi formularul de evaluare a riscului, în vederea emiterii unui ordin de protecție provizoriu față de fratele-agresor.

Pe lângă asta, în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de ,,violență în familie”, iar agresorul a fost reținut pentru 24 ore.

Un alt caz, dar de o amploare mai mică, a avut loc în aceeași seară la Mălini.

Mai exact, doi frați (18 și 20 ani) s-au luat la bătaie în urma unui conflict spontan izbucnit în timp ce cei doi se întorceau acasă de la o terasă din localitate. Fratele mai mare l-a lovit pe fratele său cu pumnii și picioarele peste cap și corp, iar trecătorii au anunțat Poliția.

Fratele mai mic le-a declarat polițiștilor că nu dorește să fie solicitată o ambulanță pentru acordarea de îngrijiri medicale și nu dorește să depună plângere împotriva fratelui său.

Totodată, el a fost completat formularul de evaluare a riscului, fără a exista risc iminent, totodată opunându-se emiterii unui ordin de protecție provizoriu

Cu toate acestea, ca și în primul caz, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,violenţă în familie”.


Intră acum și în grupul de