Siret și Bălcăuți au scăpat la muchie de cuțit de carantina zonală. În ambele localități numărul de cazuri pozitive de Covid-19 se află pe un trend descrescător


Intră acum și în grupul de

Localitățile sucevene Siret și Bălcăuți, care au o incidență ridicată a cazurilor de Covid-19, nu vor fi plasate în carantină zonală, la această concluzie a ajuns DSP Suceava după efectuarea analizelor de risc.

Despre acest fapt a informat Prefectura Suceava, care a precizat că analizele au fost solicitate, în data de 30 septembrie, de către Centrul Național de coordonare și Conducere a Intervenției.

Situația din comuna Bălcăuți

Potrivit sursei citate, analiza de risc întocmită în cazul comunei Bălcăuți indică un trend descrescător în ultimele 14 zile al cazurilor pozitive cu o estimare a continuității acestui trend în condițiile neapariției unor cazuri noi. De asemenea, analiza arată că din cele nouă cazuri pozitive curente, patru sunt cazuri în două familii, iar restul sunt persoane asimptomatice sau cu simptomatologie minoră. Aceștia, funcție de simptomatologie sunt internați sau izolați la domiciliu.

Totodată, reamintim că pentru prevenirea răspândirii riscului epidemiologic în localitate, CJSU a luat un șir de măsuri. Astfel, concluzia analizei de risc în cazul comunei Bălcăuți, este că nu se impune măsura carantinării.

Situația din orașul Siret

În cazul orașului Siret, analiza de risc efectuată indică același trend descrescător al numărului de cazuri pozitive, fiind estimată menținerea acestui trend în contextul neapariției de noi cazuri, transmite Prefectura Suceava.

Mai mult decât atât, unul din cele două focare – Spitalul de Psihiatrie Siret – a fost declarat închis în data de 28.09.2020, iar celălalt, ce evoluează în cadrul unor instituții familiale aparținând DGASPC Suceava, este în curs de închidere în zilele următoare.

Totodată, ca și în cazul precedent, CJSU Suceava a dispus mai multe măsuri pentru a îmbunătăți situația epidemiologică.

Prefectura Suceava face precizarea că în ultimele 24 de ore, la Siret au fost confirmate cinci persoane pozitiv Covid-19, care în acest moment sunt internate la Spitalul Municipal Rădăuți având forme asimptomatice de boală.

Prin urmare, concluzia analizei de risc în cazul orașului Siret, este că nu se impune măsura carantinării.


Intră acum și în grupul de