CJSU Suceava a dispus unele restricții în orașul Siret care a atins o rată de infectare cumulată de 7,69 la mia de locuitori


Intră acum și în grupul de

CJSU Suceava a dispus, joi, mai multe măsuri în orașul Siret care a atins o rată de infectare cu SARS-CoV-2cumulată de 7,69 la mia de locuitori.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan,  a declarat că în orașul Siret s-au dispus mai multe măsuri având ca scop evitarea răspândirii comunitare a virusului urmând ca măsurile să fie ridicate imediat ce rata de infectare va scădea sub 1,5 la mia de locuitori.

El a subliniat că primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a acționat foarte corect în oraș și că având în vedere faptul că acesta a intervenit corespunzător s-a dispus să existe un flux informațional continuu între Primărie și DSP Suceava în vederea stopării unei eventuale răspândiri comunitare.

Astfel, Primăria Siret urmează să sprijine DSP Suceava în ancheta epidemiologică pentru a se găsi cel mai rapid soluții pentru limitarea cazurilor.

Prefectul a menționat că focarul de infecție din Spitalul de Psihiatrie este sub control, persoanele infectate fiind izolate într-un pavilion.

 Pentru limitarea răspândirii infecției, în oraș s-au suspendat activitățile HORECA din interior, fiind în continuare permise pe terase, dar s-au suspendat activitățile operatorilor de jocuri de noroc.

Toate manifestări cu public în aer liber, se vor putea face doar cu mască și distanțare fizică.

La Liceul „Lațcu Vodă” și la școala „Petru Mușat” se va intra în scenariul „roșu”.

Măsurile vor fi menținute până când rata va coborî  la 1,5 la mia de locuitori, iar dacă se constată o creștere față de rata actuală de 7,69 e posibil să fie luate măsuri suplimentare.

„Nu ne dorim o răspândire comunitară”, a mai declarat Alexandru Moldovan.


Intră acum și în grupul de