Numărul angajaților din învățământul sucevean confirmați pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2 a ajuns la 49. Între aceștia este și un inspector școlar


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat joi, pentru NewsBucovina, că numărul cazurilor pozitive la infecţia cu SARS-CoV-2 a ajuns la 49 în rândul personalului din învăţământul preuniversitar din judeţul Suceava.

Ea a spus că din cele 49 de cazuri pozitive de COVID 19, 42 sunt în rândul cadrelor didactice şi 7 în rândul personalului nedidactic şi auxiliar.

Băncilă a precizat că alte trei cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, între acestea fiind o profesoară de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, o profesoară de la Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă”Siret, fără legătură cu focarul COVID 19 de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret, şi o inspectoare şcolară de la ISJ Suceava.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a mai spus că toate unităţile şcolare din oraşul Siret au primit aprobarea pentru a intra în scenariul roşu, activitatea didactică desfăşurându-se on line, timp de 14 zile.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Suceava, Ioan Dumitru Puiu, a declarat pentru NewsBucovina că în urma anchetei epidemiologice s-a constatat că inspectorul şcolar confirmat cu noul coronavirus a efectuat testul RT-PCR din proprie iniţiativă şi nu a venit în contact cu elevii, iar la inspecţiile şcolare desfăşurate în cursul săptămânii trecute a purtat mereu mască de protecţie şi a respectat măsurile de igienă.

El a mai declarat că şi colega de birou a inspectorului şcolar confirmat pozitiv cu noul coronavirus va rămâne în izolare timp de 14 zile.

Totodată, inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Suceava a precizat că în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a convenit că în situaţia în care rata incidenţei cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2 creşte peste limita de alertă, conducerile unităţilor de învăţământ să poată decide asupra scenariului pe care îl adoptă la nivelul şcolii.  

(LB)


Intră acum și în grupul de