Amenzi pentru doi transportatori de lemne din județul Suceava: Unul nu avea aviz, iar altul a pătruns pe un drum interzis vehiculelor de mare tonaj


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de joi, 17 septembrie, polițiștii au amendat doi transportatori de materiale lemnoase, depistați în traficul din județul Suceava.

În primul caz este vorba despre un transport fără aviz de însoțire. Mai exact, în dimineața zilei amintite, polițiștii au oprit pentru control, la Pojorâta, o autoutilitară care transporta cherestea.

Imagine ilustrativă

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat de 41 de ani, din orașul Frasin. El nu a putut prezenta aviz de însoțire pentru materialul transportat.

Astfel, în urma inventarierii efectuate de lucrătorii silvici, a reieșit că în vehicul erau 2,50 mc de cherestea rășinoase. Materialul lemnos, în valoare de 1.795 lei, a fost confiscat, iar șoferul a fost amendat.

Celălalt caz a fost depistat tot joi dimineața, în urma unei sesizări făcute de un sucevean, care a presupus că pe str. Poiana Ciutei, din comuna Sucevița, circulă un autocamion cu lemn fără documente.

Polițiștii au interceptat transportul și au stabilit că vehiculul era condus de un bărbat din comuna Volovăț.

El a prezentat pentru control avizul de însoțire primar, valabil pentru autoutilitara pentru cantitatea de 20,83 mc, din care lemn rotund specia brad 14,74 mc, iar lemn rotund specia molid 6,09 mc. Verificările au arătat că avizele sunt legale și corecte.

Cu toate acestea, bărbatul a fost amendat cu 435 lei pentru că a circulat pe strada menționată, unde este interzis accesul autovehiculelor ce depășesc greutatea de 3,5 tone.


Intră acum și în grupul de