Comunele Adâncata și Hânțești vor avea distribuție locală de gaze naturale. Gheorghe Flutur a semnat certificatele de urbanism


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, joi, Certificatele de urbanism pentru înființare sisteme de distribuție gaze naturale în comunele Adâncata și Hânțești.

Același tip de documente au fost emise în ultima perioadă și pentru comunele Forăști și Valea Moldovei sau pentru Zamostea, Zvoriștea cu satele aparținătoare Zvoriștea, Șerbăuți, Dealu, Buda, Stânca și Slobozia, dar și Bălcăuți cu satele aparținătoare Bălcăuți, Gropeni, Negostina pentru studiul de fezabilitate și pentru autorizarea lucrărilor de construcții.

„Îi îndemn și pe ceilalți primari să depună proiecte pentru extinderea rețelei de gaze naturale”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a precizat că spre Vatra Dornei se lucrează deja la construcția magistralei de gaze naturale, iar în jurul Sucevei sunt multe localități care așteaptă gaz metan, mai ales că distanța până la magistrală nu este foarte mare și acum Guvernul dă fonduri pentru primăriile care vor să ducă gazul în localitățile lor.

„Avem în județul Suceava 37 de primării cu studiile de fezabilitate deja făcute. Unul dintre principalele proiecte pentru perioada următoare va fi dublarea numărului de persoane din județul Suceava care să fie racordate la rețelele de gaze naturale”, a mai spus președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de