DSP Suceava: Un învățător din Rădăuți și un student din anul I al USV, depistați pozitiv cu SARS-CoV-2


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat miercuri, pentru NewsBucovina, că în ultimele 24 de ore a mai fost confirmat pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2 un învăţător din învăţământul preuniversitar din judeţ şi un student în anul I al Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava.

Ea a spus că în urma testării RT-PCR a fost confirmat pozitiv un învăţător de la Şcoala Generală nr.1 Rădăuţi, precum şi un student din anul I al USV.

Băncilă a precizat că studentul respectiv, asimptomatic, nu a venit în contact cu colegii sau profesorii, dar va rămâne în izolare la domiciliu timp de 14 zile.

De menţionat este că potrivit  Ghidului privind organizarea activităţilor în anul universitar 2020-2021, elaborat şi publicat de Universitatea suceveană pe site-ul instituţiei, cazarea studenţilor este permisă în căminele studenţeşti ale USV doar după prezentarea unui test RT-PCR pentru virusul SARS-CoV-2 cu rezultat negativ, efectuat cu maximum 3 zile lucrătoare înainte de data accesului în cămin.

De la începutul lunii septembrie şi până în prezent, în învăţământul preuniversitar au fost confirmate pozitiv 56 de cadre didactice şi 10 angajaţi din rândul personalului auxiliar, precum şi 10 elevi de la diferite şcoli din judeţul Suceava.

(LC)


Intră acum și în grupul de