Peste 1500 de persoane din judeţul Suceava s-au vaccinat antigripal de la debutul campaniei de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat miercuri, pentru NewsBucovina, că de la începutul campaniei de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere în judeţul Suceava s-au vaccinat 1.540 de persoane.

Băncilă a spus că în depozitul instituţiei au ajuns în urmă cu două săptămâni primele doze de vaccin pentru campania anuală de vaccinare antigripală, în sezonul rece 2020-2021.

Ea a precizat că din totalul celor 10.080 de doze de vaccin repartizate DSP Suceava de către MS, au fost distribuite în judeţ 7.647 de doze , iar până la sfârşitul săptămânii trecute se vaccinaseră împotriva gripei sezoniere 1.540 de persoane.

Dintre aceste persoane vaccinate antigripal, 471 sunt bolnavi cronici, 205 sunt cadre medicale, 104 sunt angajaţi în instituţii de ocrotire socială, 5 gravide, iar 755 de persoane ce au vârste peste 65 de ani.

Purtătorul de cuvânt la DSP Suceava a mai spus că pentru sezonul rece 2020-2021 instituţia a solicitat MS 90.426 de doze de vaccin, din care 4.221 doze pentru imunizarea personalului medical, alte 35477 doze pentru vaccinarea împotriva gripei a bolnavilor cronici,, 3790 pentru imunizarea copiilor, 787 pentru gravide, 2788 pentru rezidenţii din instituţiile de ocrotire socială din judeţ şi 43363 de doze pentru vaccinarea antigripală a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.

MS a precizat recent, într-un comunicat de presă, că distribuţia primelor 330.000 de doze de vaccin gripal a început în cursul zilei de 14 septembrie, către direcţiile de sănătate publică, aceste instituţii urmând să livreze dozele de vaccin  cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare.

Totodată, MS a mai anunţat că restul dozelor de vaccin gripal ar urma să fie distribuite la jumătatea lunii octombrie şi în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării gripale gratuite a populaţiei la risc.

“ În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC”, se arată în comunicatul MS.

Sursa citată mai precizează că această campanie a MS se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Pentru sezonul 2020-2021, MS a anunţat că a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal.

(LB)


Intră acum și în grupul de