DSP Suceava: Încă cinci elevi suceveni și un cadru didactic, confirmați cu infecție cu noul coronavirus


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat joi, pentru NewsBucovina, că în ultimele 24 de ore au mai fost confirmate cinci cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul elevilor  și un caz în rândul cadrelor didactice.

Ea a spus că printre cei confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 se numără un elev din clasa a XII a  Suceava, de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, unitate care funcționează după scenariul hibrid, un elev din clasa a V-a de la Școala Gimnazială nr. 11 din cartierul sucevean Burdujeni, precum și trei frați, doi elevi și un preșcolar, din Calafindești.

Băncilă a precizat că cei trei frați din  Calafindești, contacți ai părinților confirmați pozitiv cu noul coronavirus, care erau izolați la domiciliul familiei, au fost internați în Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Ea a mai spus că un alt cadru didactic din învățământul preuniversitar sucevean a fost confirmat cu SARS-CoV-2 în urma testării RT-PCR, respectiv un profesor de la Școala gimnazială nr 3 Arbore.

De la începutul lunii septembrie și până în prezent, în județul Suceava au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus 15 elevi, 57 de cadre didactice și 10 angajați din rândul personalului auxiliar din învățământul preuniversitar.


Intră acum și în grupul de