Camion cu remorcă încărcat cu lemn, confiscat de polițiștii din Breaza. Șoferul nu avea niciun fel de avize de însoțire


Intră acum și în grupul de

Un camion cu remorcă încărcat cu material lemnos neprelucrat a fost confiscat de polițiști din Breaza după ce au constatat că transportul era efectuat ilegal.

Astfel, vineri, la ora 06:47 echipajul de poliție din Breaza a oprit pentru control pe D.J.175, pe raza comunei Fundu Moldovei în satul Braniștea un ansamblu de vehicule format din autoutilitară și remorcă ce transporta material lemnos neprelucrat și era condus de un tânăr de 25 de ani din Breaza.

Șoferul nu avea avize de însoțire (primare sau secundare) pentru cantitatea de material lemnos transportată.

El a spus că este angajat al unei firme din Slatina, cu punctul de lucru în Breaza și că a încărcat materialul lemnos de pe raza comunei Breaza, cu destinația comuna Fundu Moldovei, la o firmă administrată de aceeași persoană care administrează și firma din Slatina, la cererea explicită a administratorului.

Polițiștii au mai stabilit că nici pentru numerele de înmatriculare ale autovehicului nu fuseseră coduri unice în bazele de date.

Camionul cu remorcă au fost duse la sediul Cantonului Silvic Breaza, iar materialul lemnos a fost descărcat și inventariat, rezultând o cantitate de 20,34 mc lemn rotund, rășinoase specia molid.

Potrivit legislației, cantitatea de 20, 34 mc lemn rotund în valoare de 3356 lei a fost confiscată și depozitată la sediul cantonului Silvic Breaza, în custodia pădurarului de canton, iar ansamblul de vehicule în valoare de circa 100.000 lei a fost confiscat și depozitat la sediul Ocolului Silvic Breaza.

 În acest caz s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „transportul materialelor lemnoase fără documente de transport”.


Intră acum și în grupul de