Doi carausi de droguri, lasati in libertate de Tribunalul Suceava


Intră acum și în grupul de

Deşi D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Suceava a solicitat arestarea preventivă a doi cărăuşi de droguri, judecătorii Tribunalului Suceava au decis să-i lase în libertate. Potrivit IPJ Suceava, la data de 12.06.2009, poliţiştii din cadrul Serviciului Antidrog – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au documentat activitatea infracţională a patru persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de asociere în vederea comiterii de infracţiuni, introducere în ţară de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc, în sensul că menţionaţi mai sus, în asociere şi cu alte persoane, au adus în România din Grecia o cantitate de heroină, pe care au încercat să o comercializeze în interes personal.

Astfel a fost confiscată cantitatea de 1.950 grame heroină, iar cei patru inculpaţi au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv.

Pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, cauza a fost disjunsă, iar cercetările au continuat faţă de alte două persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, complicitate la introducere în ţară de droguri de mare risc şi complicitate la trafic de droguri de mare risc.

S-a stabilit că cei trimişi în judecată anterior, au fost sprijiniţi în activitatea infracţională de A. OVIDIU, de 30 ani şi F. CRISTIAN, de 33 ani, ambii din municipiul Suceava, care la data de 29.05.2009 s-au deplasat împreună cu aceştia în Grecia, de unde au adus în România o valiză tip „troler”, ce conţinea cantitatea de aproximativ două kilograme heroină.

A. Ovidiu a închiriat şi condus un autoturism cu care inculpaţii P. Ovidiu şi L. Lucian s-au deplasat în Grecia, de unde au adus cantitatea de heroină. În activitatea infracţională, cei doi inculpaţi au mai fost sprijiniţi şi de F. Cristian, care s-a deplasat la rândul său în Grecia şi pe numele căruia a fost trimisă valiza cu droguri, prin intermediul firmei de transport cu care P. Ovidiu s-a reîntors în municipiul Suceava.

Având în vedere cele mai sus menţionate şi în baza probatoriului administrat în prezenta cauză, un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava a dispus la data de 16.12.2009, reţinerea învinuiţilor A. OVIDIU şi F. CRISTIAN, pentru 24 de ore. La data de 17.12.2009 cei doi au fost prezentaţi Tribunalului Suceava, care nu a admis propunerea D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Suceava de arestare preventivă a celor doi suspecţi, ci a dispus interdicţia de a părăsi ţara.


Intră acum și în grupul de