În județul Suceava sunt 568 de cazuri Covid-19 în evoluție în 83 de localități. Incidența cumulată a cazurilor de infectare a scăzut din nou, ajungând la 0.74 la mia de locuitori


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat că luni, în județul Suceava sunt 568 cazuri de infecție Covid-19 în evoluție, față de 571 cazuri câte erau cu o zi în urmă.

Sursa citată precizează că potrivit distribuției cazurilor Covid-19 pe localități, din cele 114 localități sucevene 31 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 30 au câte un caz în evoluție, 26 au sub cinci cazuri în evoluție, 14 au sub zece cazuri în evoluție iar 13 au peste zece cazuri în evoluție.

De asemenea, la nivelul judetului Suceava, incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 0.74 la mia de locuitori.

În același timp, în carantină se află 464 suceveni, iar în izolare 243. Totodată, numărul total de persoane testate până în prezent este de 56.768 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 80 persoane, iar potrivit GCS, în 14 de cazuri s-a confirmat infecția cu noul coronavirus.

De menționat că forțele de ordine continuă verificările în contextul Covid-19. Astfel, în cursul zilei de 4 octombrie, au fost verificate 622 persoane și 86 societăți comerciale, fiind aplicate 26 amenzi în valoare de 2.000 lei.

În acest context, prefectul județului Suceava recomandă respectarea regulilor și a măsurilor de prevenire privind noul Covid și face un apel către populația județului Suceava:

1. purtați corect masca de protecție (peste nas și gură) în spațiile publice închise, spațiile comerciale și transportul în comun
2. respectați distanţarea fizică, evitați zonele aglomerate, evitați grupurile mari de persoane
3. spalați-vă des pe mâini cu apă şi săpun, timp de 20 de secunde sau folosiți  dezinfectant
4. dezinfectați obiectele sau suprafeţele utilizate des sau atinse de mai multe persoane
5. sunați la 112 în cazul apariției simptomelor specifice Covid-19
6. verificați periodic sursele oficiale de informare pentru a afla măsurile și recomandările în vigoare legate de Covid-19, a menționat Prefectura Suceava.


Intră acum și în grupul de