Investitii de aproape 11 milioane de lei, realizate de E.ON Gaz in Moldova, in 2009


Intră acum și în grupul de

În Moldova, E.ON Gaz Distribuţie a reabilitat în acest an sistemul de distribuţie a gazelor naturale, prin înlocuirea de conducte şi branşamente în lungime de aproximativ 30 km cu conducte noi din polietilenă, cu o rezistenţă şi durată de viaţă superioare, valoarea investiţiilor fiind de aproximativ 6,3 milioane de lei.

Potrivit responsabilului PR Regional Departament Relaţii Publice şi Comunicare E.ON România, Corneliu Zaiţ cele mai importante lucrări de investiţii destinate reabilitării sistemului de distribuţie a gazelor naturale din Moldova au fost înlocuirea de conducte şi branşamente pe o lungime de aproximativ 9,5 km în cartierul Bistriţa Lac, din municipiul Bacău, reabilitarea sistemului de distribuţie a gazelor naturale pe o lungime de aproximativ 4,2 km în localitatea Caşin, din judeţul Bacău, înlocuirea de conducte şi branşamente pe o lungime de aproximativ 2,2 km pe strada Privighetorii, din municipiul Piatra Neamţ.

Totodată, E.ON Gaz Distribuţie a realizat protecţia catodică a circa 53 de km de conducte de distribuţie a gazelor naturale din localităţile Bacău şi Bicaz. Această soluţie tehnică modernă, protejează conductele de oţel conferindu-le siguranţă sporită în exploatare şi prelungeşte semnificativ durata de viaţă a acestora. Valoarea acestor investiţii se ridică la aproximativ 400 de mii de lei.

În vederea asigurării alimentării cu gaze naturale la standarde calitative ridicate, programul de investiţii al E.ON Gaz Distribuţie în Moldova a cuprins şi amplasarea de noi Staţii de Reglare şi Măsurare, precum şi modernizarea unor staţii existente în judeţele Iaşi, Suceava, Neamţ şi Bacău. Investiţiile au vizat un număr de 45 Staţii de Reglare şi Măsurare, iar valoarea totală a acestor investiţii este de aproximativ 4 milioane de lei.

Extinderea sistemului de distribuţie a gazelor naturale este un alt capitol important al politicii de investiţii a E.ON Gaz Distribuţie. Pentru a permite racordarea de noi consumatori, reţeaua de distribuţie din Moldova a fost extinsă în acest an, pe o lungime de aproximativ 45 km.

Tot la acest capitol, compania are în derulare în judeţul Iaşi lucrări importante de extindere a sistemului de distribuţie a gazelor naturale cu 27,5 km pentru racordarea unor noi consumatori din zona Aeroport Iaşi şi localităţile Valea Adâncă, Uricani şi Horpaz.

Prin intermediul planurilor de investiţii pe care şi le propune în anii următori, E.ON Gaz Distribuţie îşi continuă strategia de dezvoltare, urmărind atingerea standardelor europene de siguranţă şi calitate a serviciilor şi în România.


Intră acum și în grupul de