Mai multe controale și amenzi mai usturătoare în județul Suceava în contextul Covid-19: Polițiștii au aplicat amenzi de peste 33.000 lei pentru nerespectarea normelor sanitare


Intră acum și în grupul de

Numărul și respectiv valoarea amenzilor aplicate în contextul Covid-19 s-au mărit vizibil în județul Suceava. Pe lângă asta, s-a mărit și numărul controalelor efectuate la agenții economici din județ.

Concret, potrivit Prefecturii Suceava, în cursul zilei de 6 octombrie, forțele de ordine au verificat cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 640 de suceveni și 126 de societăți comerciale din județ.

Spre comparație, în perioada 1-5 octombrie, numărul controalelor efectuate la firmele sucevene a variat între 39 și 87.

În aceeași perioadă, polițiștii aplicau în medie 10-15 amenzi pe zi. Pe de altă parte, în urma controalelor din 6 octombrie au fost aplicate 145 amenzi.

De asemenea, se simte diferența și la capitolul valoarea amenzilor: dacă în primele cinci zile din octombrie polițiștii au aplicat, în total, amenzi de 14.000 lei, atunci în data de 6 octombrie valoarea amenzilor a sărit la 33.200 lei/zi.

De menționat că ultima perioadă a fost marcată de o crește accelerată a numărului de cazuri noi de Covid-19 la nivel național. În același timp, potrivit primarului Sucevei, Ion Lungu, municipiul Suceava e aproape de „scenariul galben” din cauza creșterii incidenței cumulate a infecției SARS-CoV-2 la mia de locuitori, care a ajuns la 1.33 în municipiu și 0.80 în județ.


Intră acum și în grupul de