Municipiul Suceava la 21 de cazuri de „scenariul galben”. Incidența cumulată a infecției SARS-CoV-2 la mia de locuitori a ajuns la 1,33, iar dacă se depășește 1,5 se vor închide mai multe activități


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a făcut, miercuri, un apel de suflet sucevenilor să respecte regulile de protecție sanitară pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul coronavirus arătând că municipiul se apropie de incidența de 1,5 la mia de locuitori.

„Oricât am vrea să fim de optimiști lucrurile nu arată bine și la nivel de țară și în județ și în orașul nostru. Ieri erau 166 de cazuri active în ultimele 14 zile, ceea ce înseamnă 1,33 la mia de locuitori. Dacă se mai îmbolnăvesc 21 de persoane trecem de o rată de 1,5 la mia de locuitori”, a spus Lungu.

El a făcut „un apel de suflet” la suceveni să respecte regulile legate de pandemie, în special purtatul măștii, în mod deosebit în spațiile închise, cu recomandarea să fie purtată și în spațiile deschise.

Primarul a recomandant părinților care merg la școală să-și ia copiii să poate mască, precizând că în mai multe județe s-a luat această decizie.

El a făcut un apel ca în jurul școlilor să se poarte mască de protecție, atât părinți cât și elevi.

Lungu a mai spus că a avut discuții cu prefectul Alexandru Moldovan și cu șeful ISU Suceava, col. Costică Ghiață, privind controalele din municipiul Suceava legate de respectarea regulilor de protecție sanitară, în mod special în zona activităților HORECA.

Ion Lungu – conferinta de presa

Primarul Sucevei, Ion Lungu sustine a doua conferinta de presa din ultimul sau mandat

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 6 octombrie 2020

„Sunt cu totul de acord să facem aceste controale să determinăm sucevenii să respecte regulile. Din păcate și la spital, ca peste tot în țară înțeleg că este destul de aglomerat și la secția Covid și la ATI”, a spus primarul.

El a menționat că va avea discuții cu membrii CJSU Suceava în cursul acestei zile și a subliniat că este recomandat să se respecte regulile de protecție sanitară.

Potrivit ultimei hotărâri a CNSU, „toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, au obligația analizării modului de desfășurarea a activității în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil se recomandă decalarea programului de lucru”

Totodată, în situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor la nivel județean ori a unei sau mai multor localități depășește 1,5/1.000 de locuitori CJSU se întrunește în vederea analizării detaliate a situației epidemiologice de la nivelul fiecărei localității și dispunerii de urgență a măsurilor pentru diminuarea impactului riscului conform prevederilor legale aprobate prin hotărârile Guvernului și cele ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență.


Intră acum și în grupul de