Îngrijorare printre autoritățile sucevene după cele peste 600 de cazuri noi de Covid-19 din județ din ultimele două săptămâni. Prefectul cere mai multe controale și sancțiuni: Momentul actual este unul crucial pentru a stopa un al doilea val în județ


Intră acum și în grupul de

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat în data de 7 octombrie o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Cel mai important subiect de pe ordinea de zi a fost analiza situației epidemiologice la nivelul fiecărei localități din județ și dispunerea măsurilor urgente pentru diminuarea numărului infectărilor cu SARS-CoV-2 în județul Suceava, potrivit Prefecturii Suceava.

DSP Suceava: Cazurile noi de Covid-19 au o evoluție relativ constantă

Astfel, sursa citată arată că, în cadrul ședinței, directorul DSP Suceava, doctorul Dinu Sădean a spus că în ultimele 14 zile în județul Suceava s-au înregistrat 614 cazuri noi, ceea ce reprezintă o medie de aproximativ 40 de cazuri noi pe zi, o evoluție relativ constantă fără a se înregistra o creștere accelerată.

Sădean a precizat că la nivelul județului Suceava este un singur focar de Covid-19, la un centru rezidențial din orașul Siret, unde sunt 14 cazuri și care urmează să se închidă în curând.

Prefectul vrea mai multe controale

La rândul său, prefectul județului a cerut structurilor MAI controale mai stricte la în locurile, localurile și instituțiile care generează un aflux sporit de persoane.

Autoritățile județene au luat act de faptul că tot mai multe persoane, inclusiv din cadrul instruiților publice, ignoră normele anti Covid-19. Astfel, prefectul a mai cerut ca planurile de control să fie adaptate în funcțiile de circumstanțele și evenimentele la zi, atât cele culturale, cât și cele religioase.

În acest context, prefectul Alexandru Moldovan a mai făcut un apel la populație, solicitând să se respecte măsurile preventive, cum ar fi distanțarea fizică, folosirea măștii de protecție.

El a mai atras atenția asupra numărului de participanți la diferite evenimente private, avertizând că „momentul actual este unul crucial pentru a stopa un al doilea val la nivelul județului Suceava”.


Intră acum și în grupul de