De sarbatori, atentie la locuinte! (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Poliţia suceveană se va afla şi în perioada sărbătorilor de iarnă din acest an în alertă maximă. Cum bine se ştie, de cele mai multe ori, acum este momentul prielnic pentru hoţi să pătrundă în casele oamenilor şi să fure tot ce găsesc.
De fiecare dată, în perioada 23 decembrie-05 ianuarie poliţiştii se confruntă cu un număr sporit de spargeri şi implicit plângeri venite pe adresa instituţiei. Conform datelor avute, activitatea spărgătorilor de locuinţe se dublează în această perioadă beneficiind de lipsa locuitorilor de la domiciliu.

Tocmai de aceea conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava trage un nou semnal de alarmă şi îi sfătuiesc pe cetăţeni ca în cazul în care părăsesc domiciliul pentru o perioadă mai îndelungată de timp să-şi i-a minimele forme de protecţie împotriva spargerilor de locuinţe.

Printre acestea se numără asigurarea geamurilor şi a căilor de acces în locuinţă prin închiderea şi verificarea acestora, anunţarea unui vecin apropiat despre plecarea dumneavoastră şi rugămintea de a supraveghea din când în când şi apartamentul vecin. Pentru cei care locuiesc în afara zonelor urbane, cel mai bine este să se monteze un dispozitiv de alarmare, dar dacă aces lucru nu este posibil “măcar să nu se lase la îndemâna spărgătorilor scări sau alte obiecte care pot fi utilizate pentru intrarea prin efracţie în locuinţă”, după cum declară purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspector Gabriel Panţîru.


Intră acum și în grupul de